Voor wie?

De module SAMEN STERKER voor mentoren is gericht op het trainen van mentoren voor het creëren van meer verbondenheid in groepen en hiermee pesten uit te bannen. Zo kan het zelfvertrouwen van leerlingen behouden worden of worden op gebouwd wat hen helpt bij het verwerken van (sociale) teleurstellingen in hun (latere) leven.

SAMEN STERKER voor mentoren, is een kort en krachtige tweedaagse training waarbij mentoren worden getraind om het pesten van nu te herkennen, erkennen en zoveel mogelijk uit te bannen. De tolerantie van pestgedrag moet nul worden. Hier streven we naar tijdens de training.

Waarom?

Een mentor neemt een belangrijke positie in binnen het onderwijs waardoor hij/zij moet beschikken over belangrijke eigenschappen. Het mentorschap is een vak apart, omdat je als mentor geduldig, betrokken en empathisch te werk moet gaan. Dit zijn eigenschappen die niet ieder mens in zich heeft.

Naast het feit dat mentoren een belangrijke rol spelen voor docenten en ouders, staan de leerlingen voor de mentor natuurlijk centraal. De mentor zorgt ervoor dat er een veilige sfeer in de klas heerst. Maar dat is niet zo simpel als het klinkt.

Steeds meer scholen zoeken de laatste jaren naar trainingsprogramma’s om mentoren de kans te geven zich te scholen in het mentorschap. Dat is niet gek, want het mentorschap is erg belangrijk in het ontwikkelingsproces van leerlingen. Het is daarom van belang dat deze taak zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Drama Solution heeft voor deze specifieke groep een training geschreven die zich richt op het hardnekkige thema “pesten”.

Je krijgt in twee leerzame middagen, door middel van o.a. rollenspellen, handvatten om te kunnen toepassen op jouw mentorklas(sen) en zo bij te dragen aan een veilige sfeer voor jouw leerlingen.

Bij Drama Solution staat nieuw gedrag aanleren centraal, omdat is gebleken dat gedrag afleren alleen vaak niet de juiste methode is. Denk maar eens niet aan een roze olifant…

Precies.

Twee dagen kunnen vakgenoten ervaringen uitwisselen en oefenen en experimenteren met nieuw gedrag: wat werkt wel en wat werkt averechts? Welke houding neem je aan ten opzichte van daders, slachtoffers en toeschouwers? Hoe ga je om met de social media? Hoe ga je in gesprek met ouders over dit kwetsbare thema? En hoe blijf je betrokken bij je leerlingen zonder je erin te verliezen? Dit zijn vragen waar we ons mee bezig gaan houden tijdens de training.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Geïnteresseerd?

Meld je dan aan bij info@dramasolution.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.