Drama Solution
Dramasolution werkwijze

Wat kun je verwachten?

Ieder traject is maatwerk. Jij bent uniek en je verdient het om ook zo behandeld te worden. Bij Drama Solution is geen sessie saai. Humor, plezier en confrontatie staan centraal. Ik geef je die spiegel die je al jaren vermijdt. En die vermijding was veilig, maar wat heeft het je werkelijk gebracht?

 

Dramatherapie is mijn middel voor jouw hulpvraag. Dramatherapie is een behandelvorm die zich richt op psychische, sociale en/of emotionele problemen. Het doel is om deze problemen op te heffen, te overwinnen, onderkennen, verminderen of accepteren.

 

In dramatherapie wordt gewerkt met fantasie en situaties uit het echte leven. Dit wordt gedaan door bewegingsspel, rollenspel en improvisatiespelen, en het maken van zelfbedachte scènes. Je kunt hierin oefenen met ander gedrag door bijvoorbeeld van rol te wisselen of een ander einde te verzinnen van een gespeelde scène. Door te spelen biedt dramatherapie je de ruimte om al doende te leren groeien en met problemen om te gaan.

 

Ik sta voor gelijkwaardigheid en transparantie. We gaan samen een traject aan waar ik je mijn onvoorwaardelijke betrokkenheid geef en je uit je comfort zone haal om weer comfortabel met jezelf te worden.

Over mij

Mijn naam is Carmen Vukman. Ik ben (psycho)dramatherapeut, Master of Art Therapy, met: hechting, complexe conflicten, intimiteit en zelfbeeld als specialismen.

 

Als kind was ik al vroeg verknocht aan toneel spelen. Daar kon ik spelen wie ik wilde zijn. Waar ik buiten altijd het meisje met dwerggroei was, kon ik daar ieder karakter spelen waar ik naar verlangde.

 

Ik kon experimenteren met verschillende rollen en gedrag en werd met improvisatie gedwongen te kunnen reageren op onverwachte situaties. Men kwam naar me kijken om wat ik kon, om wie ik speelde, in plaats van om hoe ik eruit zag. En na een optreden kreeg ik een staande ovatie. Toneel is een deel van mij. Een dag niet gespeeld, is een dag niet geleefd.

 

 

Relaties gaan we iedere dag en ook een zelfbeeld hebben we allemaal. Beide thema’s gaan over verbinding. Zelfbeeld over de verbinding met jezelf en relaties over de verbinding met ‘de ander’.

 

 

In mijn therapie werk ik vanuit gelijkwaardige verbinding. Dankzij mijn beperking (diastrofe dysplasie) ken ik ook de kant van het ‘patiënt’ zijn en kan ik deze ervaring inzetten om een betere professional te zijn. Jij bent expert van jouw leven en ik van mijn vak als dramatherapeut. Dit is beide nodig voor een goede samenwerking voor jouw/jullie therapietraject op maat.

 

 

Lichaamstaal, stemgebruik, gesproken taal en spel essentieel tijdens onze sessies. Verbinding, gelijkwaardigheid, empathische confrontatie en transparantie kenmerken mijn manier van zijn en van werken als therapeut. We gaan samen een traject aan waarin ik je mijn onvoorwaardelijke betrokkenheid geef en je uit je comfort zone haal om weer comfortabel met jezelf en jouw dierbaren te worden.

 

Mijn beperking is een deel van mij. Een onmisbaar deel. Het maakt mij een betere therapeut en leuker mens, omdat ik weet hoe het is om te leven met imperfecties.