De zelfbeeldmodule van Drama Solution is dus een korte effectieve manier om jouw zelfbeeld te verbeteren.

We gaan aan de slag met het concretiseren van het huidige zelfbeeld: ‘hoe zit dat bij jou? Hoe is het ontstaan?’

Deze vragen staan de eerste bijeenkomsten centraal om vervolgens het zelfbeeld om te draaien en te vervangen door een positief realistisch zelfbeeld. Dit ‘nieuwe’ zelfbeeld gaan we in trainen door middel van verschillende oefeningen.

Je krijgt ook opdrachten mee voor thuis om aan de slag te blijven met het trainen van je nieuwe zelfbeeld.

Een negatief zelfbeeld ontstaat door te weinig positieve ervaringen of teveel negatieve ervaringen.

Ons zelfbeeld beïnvloedt onze houding en gedrag, en ons gedrag versterkt dikwijls hoe we over ons zelf denken. Wanneer je last hebt van een negatief zelfbeeld belemmert dit het dagelijks leven. Er ontstaat een vicieuze cirkel: wie denkt dat hij saai is, zal zich saai gedragen, en zo voor zichzelf bevestigen dat hij saai is. Door je eigen gedrag wordt het negatieve zelfbeeld steeds bevestigd.

Ook kan men hierdoor situaties gaan vermijden omdat dit het negatieve zelfbeeld triggert. Zo mis je helaas ook de kans om positieve ervaringen op te doen. Weer die vicieuze cirkel.

Het is belangrijk om te weten of je zelfbeeld klopt met de werkelijkheid. Om zeker te weten of je een positief of negatief zelfbeeld hebt, is er de Rosenberg Self Esteem Scale-vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit 10 beweringen over uw algemene gevoelens ten opzichte van jezelf. Aan de hand van de score zien we hoe hoog jouw zelfbeeld is en wat dit betekent.

Wat kan je dan doen aan dat negatieve zelfbeeld?

Drama Solution biedt de Dramatherapeutische Zelfbeeldmodule van zes bijeenkomsten waarin een nieuw positief realistisch zelfbeeld wordt aangeleerd en getraind. Dit doen we aan de hand van gesprekken en (psycho)drama technieken. In zes sessies bied ik je tools waarmee je een nieuw zelfbeeld ontwikkelt. Zo kan je met een andere bril komende situaties in gaan als: sollicitaties, moeilijke gesprekken, grenzen aangeven etc.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Geïnteresseerd?

Gun je jezelf een beter zelfbeeld, een nieuwe kijk op het leven, een nieuwe kijk op jezelf? Meld je dan aan via info@dramasolution.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.