Over Dramasolution

Voor wie?

Dramasolution is voor iedereen die worstelt met zijn zelfbeeld, identiteit, assertiviteit, weerbaarheid en (sociale) angsten. Dit zijn thema’s die als rode draad door ons leven lopen en waar we in moeten blijven investeren om niet achteruit te gaan.

Dramasolution gaat uit van de kracht van gelijkgestemde groepen waarin herkenning en erkenning centraal staan. Want je bent niet de enige die worstelt met deze thema’s. Dit zijn thema’s waar iedereen zich mee bezig houdt of zou moeten houden voor een gezonde ontwikkeling en waarin je altijd kan blijven groeien. Lees verder….

Werkwijze

“Ik ga écht geen toneelstukje spelen…”  

Jouw problemen, angsten, dilemma’s of nare herinneringen zijn niet ontstaan door erover te praten. Je hebt ze ervaren of ervaart ze misschien nog steeds. De oplossing is voor Drama Solution dan ook simpel: niet praten, maar doen! Opnieuw ervaren, nieuwe herinneringen opdoen en angsten overwinnen in de veiligheid van de therapie ruimte, om zo het brein opnieuw te programmeren.

Ons brein maakt geen onderscheid tussen echt of nep, dus oefening baart echt kunst!

Het is mijn uitdaging om dramatherapie voor iedereen passend en zelfs leuk te maken. Ja, leuk: want humor speelt een belangrijke rol binnen de behandelingen. Lachen ontspant en dat is met deze zware thema’s zeker geen overbodige luxe. Lees verder….